Home » Ubuntu » Page 1
[ubuntu] Samba Help - All setup but cannot access.
31/12/2015 9:58 am by TheStu in Ubuntu
Morning all,

Struggling with Samba a little and wondering if I could have some help please. I am fairly new to Linux so please be easy on me. I have set everything up and all the AD stuff seems setup and its connected to my AD can list all users and groups etc etc. When I try to access a share it just keeps asking for username and password Here is what is contained in samba.log:<

[lubuntu] glitchy graphics and lines on screen, intermittent
31/12/2015 9:58 am by cashshadow in Ubuntu
I've recently updated from 15.04 to 15.10, and since then I will get these glitches and lines across the screen intermittently. Very occasionally (and I haven't worked out how to reliably replicate this) the screen will go black for a second then the entire screen will be garbled. Most of the time I'll open an application and it'll mess up like in the screenshots attached below.


[lubuntu] Google Earth video card problem, lubuntu 15.04 i386
31/12/2015 9:58 am by Griff in Ubuntu
I have a laptop made in 2006:

Compaq Presario v6000 series
V6254EA

Video card:
Intel corporation mobile 945GM/GMS, 943/940GML express integrated graphics controller (rev 03)

I have installed Google Earth which displayed fine with XP on this machine. When I try to run it on lubuntu 15.04 I get the message:

"Unsupported Gr

[ubuntu] Dell Latitude 3550: Cannot boot from hard disk after booting from usb key!
31/12/2015 9:58 am by rpanic in Ubuntu
I had installed Ubuntu 14.04 on my Dell Latitude 3550. I worked with it with almost no problems for a week. Due to a problem with the touchpad , I tried ubuntu 15.10 by booting from a usb stick. After that, I could not boot from the hard disk anymore. The laptop enters into system checking

[ubuntu] Cannot boot after deleted old Kernel
31/12/2015 9:58 am by Brian O'Neill in Ubuntu
Hi,

I'm a bit sketchy on the details here and I cannot boot in to confirm anything. Ubuntu 14.04.3 LTS. I have the only copy of important photos on the HD. Also it is encrypted.

I followed this link:
https://help.ubuntu.com/community/Lu...moveOldKernels

[ubuntu] Boot-Repair Ubuntu. error: 1234F
31/12/2015 9:58 am by ElFenix in Ubuntu
So I use a Dell Inspiron 15-3521 that uses Windows 8. I took care of the PXE-E61 error by disabling NIC. Then the next error that I also had with PXE-E61 is: 1234F, which I don't know how to fix. I followed the instructions to use Boot-repair through my working Ubuntu 14 live CD, and clicked Recommended repair. but it still didn't work after a reboot, and gave me the same 1234F error.
<

Help me to pick best linux based OS
31/12/2015 9:58 am by shortylickens in Ubuntu
Hi all
My laptop specs:
Processor : intel celeron 560 2.13ghz
Ram : 1 giga DDR2 RAM (667 MHz)
GPU : Intel® GMA X3100
Rom : Hard disk 160 GB

I want to know what is the best linux based os for it , shall it be 32 bit or 64 bit os and how to install all its drivers as well.
thx in advance :)

Game announcement: TBFTSS - The Pandoran War
31/12/2015 9:58 am by cyclohexane in Ubuntu
All,

A few years ago, I wrote a sci-fi novel trilogy, called The Battle for the Solar System. Recently, I started working on a game, set in the trilogy's universe.

The Pandoran War is a 2D mission-based space shooter, where you take on the role of multiple pilots and starfighters, to battle against

Cannot update Storage Group directories, invalid path error
31/12/2015 9:58 am by OGG in Ubuntu
I'm paraphrasing as it's not in front of me. And I apologize if this ground has been trod before, I can't find it.

I have an SSD boot disk, and a 3tb HDD I want to use for storage. I formatted (ext4) and mounted the HDD, and created a directory there. In all it's path is /media/HTPCstorage/recordings. As in if you were in /var/lib/ you'd go ../../ media/HTPCstorage/recordi

Mythbuntu control center broken
31/12/2015 9:58 am by Train in Ubuntu
Hi all
Hoping someone can help, I have a system running mythbuntu 14.04 and the control center seems to be broken. I'm wanting to add a front end to the system so I need to enable master backend role. But when i try, I'm able to change it to enabled then I hit apply and it asks for my password, I give it but then I get an error message "Exception in applystate of GUI of plagin plag

[UbuntuGnome] Broadcom 4311 with Hardware switch
31/12/2015 9:58 am by john in Ubuntu
Hello. New installation of Gnomebuntu 15.10 with updates carried out. Broadcom wireless does not work although the laptop recognizes when I toggle the hardware switch, an air plane icon pops up in the tray. Been through the forums for a couple of days now trying to fix it. Time to ask for help. Find below, the output of your script for network related information. Thank you for your work

Using an older piece of software as well as all older necessary dependancies?
31/12/2015 9:58 am by Pseudoics in Ubuntu
I decided to update to 15.10 from 14.04 thinking that an absolutely essential piece of software that I use, would be compatible, but it turns out the last release it supports is 14.10. I've had a go at installing the deb, but to no avail as the dependancies it needs are older than the ones installed. Is there some way to sandbox the an environment where this might work?

Add Attachments Problem
31/12/2015 9:58 am by rbonestell in Ubuntu
Hello. This has been going on for some time now and I can't figure out why I keep getting logged out everytime I try to use the add attachments popup to upload and insert images into posts. Quick reply works alright providing I don't click it more than once, but when I switch to advanced reply to add an image to the post when I click the upload button for the images the forum logs me out of m

[ubuntu] synaptic quick search problem
31/12/2015 9:58 am by Ohad Barzilay in Ubuntu
This has been an ongoing frustrating problem since 15.04. Synaptic's quick filter takes forever to rebuild search index and once "rebuilt", search for a package I know is in the repo (say vlc) may still return nothing. Sometimes may have to restart synaptic and reload again to search for the searched package to show up. Changing server has no effect.

I have started two

viewing Facebook embedded videos in in Firefox on 12.04 requires updated libavcodec
26/12/2015 5:02 am by Denmark in Ubuntu
My wife views Facebook with Firefox on an Ubuntu 12.04 system. Recently, the audio of embedded videos started coming out as static. This doesn't happen on a 14.04 system that I have. I used strace on the firefox process and found that it attempted to load in order libavcodec56, libavcodec55, libavcodec54, libavcodec53 to process the video. Ubuntu 14.04 has libavcodec54 but 12.04 only has

Lenovo Yoga 900 - Touchscreen & Touchpad not working
26/12/2015 5:02 am by antonio in Ubuntu
Hi, I am new to Ubuntu (and Linux pretty much) I bought a Lenovo Yoga 900 for a new laptop, but when I saw how ugly everything looked on Windows 10, I decided I should just move to Ubuntu. Right now, I am using Ubuntu Gnome 15.10. What is working is the Wireless Connectivity, Webcam, Keyboard, USB Ports, though the only things that are not working is the touchscreen and touchpad! I looked at

Can't create folders or paste files with Nautilus, but terminal is OK
26/12/2015 5:02 am by GunnarHafdal in Ubuntu
With Nautilus, for many folders I can't create folders inside and I can paste files inside, but using terminal (no sudo or gksudo or su to root -- just as myself) it works OK. I am trying to move all folders and files out of one folder and into a different one. The "cut" is available. But in my destination folder I can't create new folders and "paste is not available. I can

What happened to the preferences menu???
26/12/2015 5:02 am by AJ. in Ubuntu
I used to be able to change the appearance of everything from highlighting to how transparent my terminal was. Now there's just theme and icon size. Ubuntu tweak doesn't do either of those.

Mythbackend crashes on clean mythbuntu 14.04 install
26/12/2015 5:02 am by BSim500 in Ubuntu
Recently had a drive crash in my MythTV server - been running mythbuntu 14.04 for some time. So I got a new drive and did a clean install (frontend and backend on the same machine), and now mythbackend is constantly crashing. It will crash whenever I try to schedule a recording via mythweb, and nothing will record. If I try to schedule recordings it appears to simply ignore the request (nothi


Privacy Policy - Copyrights Notice - Feedback - Report Violation - RSS 2017 © bighow.org All Rights Reserved .